Beweeg programma’s


Onze beweegprogramma’s van Fysioplus brengen jou in beweging

Fysioplus biedt een zeer uitgebreid aanbod van beweegprogramma’s. Bij ons train jij onder goede begeleiding in een sociale en veilige omgeving. De beweegprogramma’s van Fysioplus zijn specifiek ontwikkeld voor herstel na bijvoorbeeld ziekte of een operatie. Maar ook als jij het prettiger vindt om te trainen onder professionele begeleiding, omdat jij bijvoorbeeld een chronische ziekte of aandoening hebt. Samen met de fysiotherapeut stel jij jouw eigen doelen op en houden we samen met jou jouw voortgang in de gaten. Uiteraard houden we altijd rekening met jouw persoonlijke situatie en grenzen.

Ook werken we tijdens de beweegprogramma’s nauw samen met andere zorgverleners, zoals orthopeden, (huis)artsen, podotherapeuten, diëtisten, psychologen, logopedisten en verpleegkundigen, zodat we jou optimale zorg kunnen bieden, aansluitend op eventuele andere benodigde zorg. Kortom, bij ons ben jij in goede handen.

Hart-Vaatrevalidatie

Heb een jij een hart- of vaataandoening en steeds meer moeite met bewegen? Zou meer beweging goed voor jou zijn? Wil jij jouw inspanningsniveau verbeteren? Tijdens het beweegprogramma Hart-Vaatrevalidatie van Fysioplus werk jij onder begeleiding aan jouw kracht en conditie. Samen met de fysiotherapeut stem jij jouw persoonlijke behandelplan op, passend bij jouw situatie en doelen. Om jou optimale zorg te bieden, werken wij samen met diverse zorgverleners. Voor als je het vertrouwen in jouw lichaam terug wilt krijgen en dit verantwoord wilt opbouwen.

COPD

COPD is een chronische longaandoening. Wanneer je COPD hebt, kan je klachten ervaren van benauwdheid en hoesten (soms met opgeven van slijm). Daardoor kunnen activiteiten als aankleden, traplopen, werken, hobby’s beoefenen en boodschappen doen snel te veel zijn. Bewegen met COPD lijkt dan niet prettig. Toch is regelmatig bewegen belangrijk op de lange termijn. Je behoudt of verbetert jouw conditie en vermindert jouw klachten. Daarnaast ben je minder vatbaar voor een longaanval. Fysiotherapie voor mensen met COPD is speciaal ontwikkeld om jouw activiteiten en inspanningen beter in evenwicht te brengen en jouw ademhaling te optimaliseren.

Diabetes en overgewicht

Heb jij diabetes en (ernstig) overgewicht? Dan is de kans groot dat jouw bloedsuikerwaarden schommelen. Wil jij hier iets aan veranderen, maar vind jij het lastig om te starten? Voel jij je niet prettig in de reguliere sportcentra? Of weet jij niet goed wat jij aankunt? Dan is dit beweegprogramma iets voor jou. Tijdens het programma diabetes en overgewicht werk jij in een veilige omgeving in kleine groepjes en onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut aan jouw persoonlijke doelen. Mocht er sprake zijn van overgewicht  met een BMI>25 dan kun je in aanmerking komen voor de gecombineerde leefstijlinterventie.

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Fysiofit

Bewegen is goed voor jouw gezondheid. Jij voelt je fitter, blijft beter op gewicht en voelt je minder snel moe. Heb jij moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat jij ouder dan 55 bent of herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heb jij een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Dan is medische fitness misschien wat voor jou. Bij ons sport jij op een verantwoorde manier in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bekijk ons aanbod op senior sportgroepen.

Valpreventie

Fysioplus biedt het Valpreventieprogramma “Vallen verleden tijd” aan. Hierin trainen we in een 10 weekse cursus de spierkracht,  balans en oefenen we het vallen. Met ingang van 2024 is het mogelijk om voor vergoeding vanuit de zorgverzekering in aanmerking te komen. Een verwijzing van huisarts of specialist is dan noodzakelijk. Ook is het mogelijk om deel te nemen zonder verwijzing. Dan betaald u de kosten zelf.

Vallen Verleden Tijd

GLA:D oefenprogramma bij knie en /of heupartrose

GLA:D is een preventief voorlichtings- en trainingsprogramma ontwikkeld in Denemarken.
Het programma is ontwikkeld voor patiënten met (beginnende) artrose in het knie- en/of heupgewricht.
Waar voorheen patiënten met artrose vaak door de huisarts direct worden doorgestuurd naar de orthopeed voor het plaatsen van een prothese, is het GLA:D programma ontwikkeld om een prothese zo lang mogelijk uit te stellen of juist helemaal te voorkomen.

Het GLA:D programma bestaat uit:
* Een intakegesprek + testen
* Een online voorlichtingssessie
* 12 trainingssessies en eventueel een vervolg.
* Een outtake

U komt in aanmerking voor het GLA:D programma met een verwijzing vanuit uw huisarts of specialist. Wanneer u een verwijzing heeft, kunt u direct een afspraak maken bij onze praktijk.

• U krijgt tot 12 behandelingen fysiotherapie bij heup- of knieartrose vergoed uit de basisverzekering. Deze behandelingen gaan wel ten koste van uw eigen risico.
• Voor extra behandelingen kan er een aanspraak gemaakt worden op uw aanvullende verzekering of dienen de behandelingen zelf te worden betaald.

Kinderen in Beweging

Is jouw kind te zwaar? En heeft hij of zij een extra steuntje in de EETteamrug nodig om voldoende te bewegen? Wil jij zelf advies over de beweging en voeding van je kinder(en)? Veel kinderen vinden het moeilijk om uit zichzelf voldoende te bewegen en ontwikkelen daardoor overgewicht. Het EETteam Westerveld heeft een multidiciplinair leefstijlprogramma voor kinderen en hun ouders ontwikkelt. Kijk voor meer informatie op EETteam Westerveld.

Neurogym

Heb jij moeite de draad weer op te pakken na een beroerte? Gaan de dingen niet meer zoals jij gewend was? En wil jij jouw zelfredzaamheid verhogen? Na een beroerte of wanneer jij Parkinson, MS of een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) hebt, zijn er bijna altijd gevolgen voor jouw dagelijks functioneren. Neurogym is een uniek beweegprogramma voor cliënten met een neurologische aandoening, gericht op meer zelfstandigheid in het dagelijks leven. Neurogym kan jouw functioneren verbeteren. Ook als jij al langere tijd klachten of vragen hebt.

Voor aanmelden of informatie

Om je aan te melden of voor het verkrijgen van verdere informatie kun je ons mailen: [email protected]. Telefonisch is ons secretariaat bereikbaar op telefoonnummer: 0521 – 593484.

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend even binnenlopen.

Call Now Button