Fitkids


Fitkids is hét fitness- en oefenprogramma voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

Aan Fitkids voor kinderen van 6-18 jaar doen bijvoorbeeld kinderen mee met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, taaislijmziekte of jeugdreuma, maar ook voor kinderen met een motorische achterstand (DCD), autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunt je ook meedoen als je in een rolstoel zit.

Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Het programma staat onder leiding van kinderfysiotherapeut Monique Uneken. De meeste kinderen blijven een half jaar tot maximaal een jaar in Fitkids en gaan daarna sporten bij een club of vereniging.

Nadat er eerst een uitgebreide intake en Fitheidstesten hebben plaatsgevonden door kinderfysiotherapeut Monique Uneken kun je starten met het programma. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden er allerlei soorten sport en spel gedaan.Fitkids

In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub.

Hoe kom je bij Fitkids terecht?

De huisarts, specialist, kinderarts of kinderfysiotherapeut kan je adviseren om naar Fitkids te gaan.

Wordt Fitkids vergoed door de verzekeraar?

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig. Neem contact op met kinderfysiotherapeut Monique Uneken van Fysioplus voor meer informatie.

Waarom Fitkids?

In deze video kun je een indruk krijgen wat Fitkids is en wat dit voor jou kan betekenen.

Wetenschappelijk onderzoek door Stichting Fitkids

Stichting Fitkids hecht veel waarde aan de kwaliteit van het Fitkids programma. Sinds 2008 is wetenschappelijk onderzoek dan ook een belangrijke pijler binnen Fitkids. Stichting Fitkids doet onderzoek in samenwerking met het kinderbewegingscentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Eind 2011 is een onderzoek gestart naar het effect van Fitkids op de gezondheid van kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. In totaal hebben 52 kinderen en jongeren uit verschillende Fitkidscentra deelgenomen aan de studie. De deelnemers hebben gedurende zes maanden getraind. De eerste drie maanden trainden ze twee keer per week één uur en de laatste drie maanden één uur per week. De resultaten van dit onderzoek laten zien dat trainen bij Fitkids effectief is; zowel de fysieke als mentale fitheid verbetert bij kinderen en jongeren met een chronische ziekte of beperking.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of Fitkids een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Call Now Button