Junior Fitness


Junior Fitness voor jongeren en tieners: “Fit&Fun”, “Tiener FIT ”, Fitkids en bokslessen

Fysioplus heeft naast de senior Fitness lessen ook Junior Fitness voor jongeren en tieners. Lukt sporten bij een reguliere vereniging niet of wil je liever in kleine groepen gezellig en ongedwongen sporten dan kun je meedoen aan onze Fit&Fun lessen, de Tiener FIT groepslessen, Fit Kids of boksen.

Fit&Fun voor jongeren tot 12 jaar

 Alle jongeren tot en met 12 jaar zijn welkom bij Kids Fit & Fun. Lekker samen met leeftijdsgenoten sporten. Op een leuke enthousiaste manier begeleidt Monique Uneken, kinderfysiotherapeut, je bij fitnessoefeningen speciaal voor jongeren. Het is niet alleen leuk, je krijgt er ook een betere conditie van. Bovendien kan fitness jou helpen bij bijvoorbeeld:

 • Het krijgen van meer zelfvertrouwen.
 • Verbeteren van schoolprestaties, denk aan concentratie en gymlessen
 • Afvallen of voorkomen van overgewicht.

Afhankelijk van het weer zullen deze sportieve activiteiten binnen of buiten plaatsvinden.

Activiteiten Fit&Fun

Fit&Fun lessen

  • Warming up
  • Bal- en racketspelen
  • Fitness onderdelen
  • Estafette en behendigheidsparcours
  • Conditielopen en atletiekparcours ( wie heeft de langste adem)
  • Tikkertje ( diverse vormen)
  • Verschillende spelvormen

De Tiener FIT groep trainingen voor jongeren van 12-18 jaar

De tiener FIT groep trainingen van Fysioplus zijn voor iedereen haalbaar! Of je nou fitter wilt worden, sterker, sneller of komt om te sporten in gezellig groepsverband, alles kan bij Fysioplus!

Kinderfysiotherapeut Monique Uneken gaat mee tijdens de training, waarbij wordt gewerkt aan je kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid. Elke training heeft een goede mix van diverse onderdelen als hardlopen, krachtoefeningen, circuittrainingen, TRX-trainingen en nog veel meer. Door deze afwisseling zal het nooit vervelen!

Tiener Fit groep

Daarnaast variëren we de training door gebruik te maken van verschillende trainingslocaties. Naast onze eigen fitnessruimte kunnen we lekker naar buiten in onze privé tuin van Fysioplus of de directe natuurlijke omgeving dichtbij de praktijk en het Nationaal Park Dwingelderveld.

Je krijgt de juiste aanwijzingen om jouw trainingstechniek te verbeteren, zodat je altijd op de juiste manier traint. Door deze goede begeleiding en de motiverende gezelligheid van Fysioplus behaal je jouw ultieme resultaat.

Ook kunnen we gezamenlijk deelnemen aan diverse kleine loopjes in de buurt, zodat er een doel is waar we met elkaar naartoe kunnen werken. Denk aan de MCD run in Dwingeloo, de Dwingelderveldloop of een van de Brinklopen in Diever.

Fitkids

Speciaal voor kinderen met een chronische aandoening, beperking of langdurige aandoening hebben we Fitkids. Heb je astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, cystic fibrosis, jeugdreuma, of een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom dan kun je deelnemen aan Fitkids. Natuurlijk kunt je ook meedoen als je in een rolstoel zit. Fitkids valt onder de kinderfysiotherapie en wordt vergoed uit je basisverzekering.

Op onze Fitkids pagina lees je hierover meer.

Fitkids

Bokslessen

Nieuw zijn onze bokslessen voor tieners vanaf 12 jaar. Op een leuke, speelse en leerrijke manier boksen met leeftijdsgenoten. Je beweegt flink en bokst op een speelse manier om fit te worden. Grenzen stellen en accepteren, discipline en mentale weerbaarheid komen aan de orde. Het gaat om een juiste techniek en gebruik van je kracht en algehele fitheid.

De lessen worden gegeven door fysiotherapeut Ralph König, zelf jaren vervend bokser.

Wat leer je

Tijdens deze bokslessen leer je technisch boksen en krijg je een complete workout. In deze lessen worden er stoottechnieken gedaan op de handschoenen en pads, worden er spier verstevigende oefeningen gedaan en worden er stoottechnieken gedaan op de bokszakken.

Voor wie zijn de lessen bedoeld

De lessen zijn bedoeld voor jeugdige die willen leren boksen en of aan lichaamsbeweging willen doen. Boksen is namelijk een van de beste trainingen voor lichaamsbeweging. Het verbeterd onder andere motoriek en het coördinatievermogen.

De bokslessen zijn zo opgebouwd dat ze bovendien toegankelijk zijn voor ieder niveau. Er doen zowel jongens als meiden mee in de les.

Waarom jij zou moeten boksen

 • Van boksen word je mentaal sterker
 • Boksen geeft je meer zelfvertrouwen
 • Boksen maakt je fysiek sterker
 • Boksen zorgt voor minder stress

Kosten

Voor actuele abonnementstarieven kun je kijken op onze tarievenpagina.

Voor aanmelden of informatie

Om je aan te melden of voor het verkrijgen van verdere informatie kun je ons mailen:  [email protected]. Telefonisch is ons secretariaat bereikbaar op telefoonnummer: 0521 – 593484.

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend even binnenlopen.

Call Now Button