Stressreductie trainingen


Stressreductie trainingen en lessen zijn voor veel mensen nog onbekend, maar het is een effectieve manier om meer balans te creëren in het dagelijks leven.

In het voorjaar van 2018 is onder het motto “Niemand meer Ziek van Stress!“ een campagne gestart om stressklachten te voorkomen. Deze campagne is door fysiotherapeute Monique Uneken van Fysioplus en psycholoog Ron Julia Root van praktijk voor Coaching en Psychosociale Hulpverlening uit Diever uitgevoerd.

Stressreductie trainingen

In navolging hierop bieden we in het voor- en najaar een stressreductie training Ontspannen en Mindfulness aan. Een anti-stress training voor meer innerlijke rust, minder piekeren, diepe ontspanning en beter omgaan met chronische pijn en vermoeidheid.

Stress is op zich niet ongezond! Alleen als je te lange tijd te veel belast bent, ontstaan de eerste signalen van stressklachten. Bv. hoofdpijn, stijve nek en schouders, slechter slapen, meer piekeren, kort lontje, somber gevoel. Als je dat negeert en stug doorgaat, kom je in de problemen: je wordt steeds meer moe, klachten verergeren, je kunt niet meer uitrusten en ontspannen….en als je verder doorgaat dreigt de burn-out. Maar ben je je tijdig bewust van die eerste signalen van stressklachten en doe je snel de juiste acties, dan voorkom je dat je overbelast, overwerkt, overspannen of burn-out wordt.

Naast deze stressreductie trainingen zijn we ook gestart met actieve ontspanningslessen waarbij we oefeningen combineren vanuit bewust actief bewegen, yoga en mindfulness en lessen Mindful Bootcamp.

Hoe zit het met jouw stress?

Met onderstaande vragenlijst kun je jezelf testen. Ontdek welke stressveroorzakers in jouw leven een rol spelen en ga daarmee aan de slag. Om te voorkomen dat gezonde stress stressklachten worden. Om te voorkomen dat jij moe, somber en uiteindelijk ziek wordt van de stress.

Stresstest

Invullen en scoren van de test

De test bestaat uit zeven onderdelen die overeenkomen met verschillende stressveroorzakers. Na het invullen van een testonderdeel kun je via de scorelijst jouw score per onderdeel berekenen.
En daarmee heb je meteen inzicht of en in welke mate de stressveroorzaker in jouw leven een rol speelt.

Klik hier voor de stresstest

Bereken per stressfactor je score

  • 6 of hoger Deze stressveroorzaker speelt bij jou een (grote) rol. Dit vraagt om een anti stress actie!
  • van 4 – 6 Deze stressveroorzaker kan een rol spelen, zeker in combinatie met andere stressveroorzakers. Het is goed om dit voor jezelf eens na te gaan.
  • van 0 – 3 Deze stressveroorzaker speelt waarschijnlijk geen (grote) rol.

Stressreductie training “Ontspannen en Mindfulness”

Deze ANTI-STRESS TRAINING werd verzorgd door fysiotherapeut/leefstijlcoach/mindfulness trainster Monique Uneken en psycholoog/mindfulness- en yoga trainster Ron Julia Root.

We combineren de oefeningen uit de mindfulness training met bewust actief bewegen en eenvoudige liggende en zittende oefeningen uit de yoga. Deze oefeningen brengen diepe ontspanning en bevorderen lichamelijk herstel. Alle oefeningen worden aangepast aan je eigen mogelijkheden. Je hoeft niet lenig te zijn!

De stressreductie training bestaat naast de oefeningen ook uit informatie over de verschillende stresssignalen van je lichaam zodat je deze sneller en makkelijker leert te herkennen. De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van ieder 2,5 uur.

In deze training leer je

  • om beter bewust te zijn van je eigen grenzen door bewust actief bewegen.
  • met stressfactoren om te gaan, minder te piekeren en beter te slapen door mindfulness oefeningen.
  • lichamelijk diep te ontspannen door eenvoudige Yin Yoga oefeningen.

Lessenreeks “Minder piekeren, Meer ontspannen”

Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ieder 1,5 uur. Hierin grijpen we o.a. terug op Mindfulness, geïnspireerd vanuit de traditionele MBSR  (grondlegger; Jon Kabbat-Zin) met expliciete wetenschappelijke onderbouwing. Een No-nonsense Mindfulness training! Door bewust actief te bewegen en middels yoga & mindfulness oefeningen kun je met aandacht je balans hervinden. 

De lessen vinden plaats in de praktijk van Fysioplus en je krijgt daarnaast toegang tot een GRATIS online platform, zodat je het geleerde ook thuis makkelijk kan (blijven) oefenen. Deze lessenreeks zal begin 2024 starten. Deze training zit VOL. Je kunt je wel aanmelden voor een nieuw te starten training in het najaar van 2024.

Mindful Bootcamp

Lekker bewegen in de buitenlucht op je eigen niveau! Voor iedereen fijn, maar vooral ook als je bijvoorbeeld stressklachten hebt, angst ervaart voor bewegen of niet weet hoe je dit het beste kunt opbouwen. Juist dan is de drempel vaak hoog, zeker als je het in je eentje moet doen.Mindful Bootcamp

Voor iedereen die in beweging wil komen verzorgen we in de periode augustus en september 2020 vijf keer een Mindful Bootcamp op de zondagochtend. Mindful Bootcamp is ideaal voor wie een combinatie van inspanning en ontspanning zoekt in de buitenlucht. Het is een speelse combinatie van workout-oefeningen, hatha & yin yoga en mindfulness. Een superfijne manier om je fitter te voelen en echt te ontspannen. De lessen duren 5 kwartier.

Meer informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de training en lessen en de mogelijkheden tot aanmelden kun je terecht bij Monique Uneken; [email protected] of bellen via telefoonummer: 0521-593484.

Call Now Button