Bokslessen

Onze bokszaktrainingen, waarin je de technieken van het boksen leert en je een complete workout krijgt, vinden plaats in een kleine groep van maximaal 6 personen. Boksen is cardio- en krachttraining ineen. Niet alleen train je je kracht en conditie, maar ook je reactievermogen, behendigheid, evenwicht en coördinatie.

boksen

Boksen is daarom een uitstekende training voor lichaam en geest. Daarnaast versterkt het gevoel van zelfvertrouwen. Bokstraining is een hoog intensieve trainingsvorm waarbij, zowel grond-motorische eigenschappen als vaardigheden worden getraind.

De lessen worden gegeven door fysiotherapeut en (Parkinson)bokstrainer Ralph König, zelf jaren fervent bokser.

Wat leer je

In de bokslessen van 60 minuten leer je technisch boksen en krijg je een complete workout. In deze lessen worden er stoottechnieken gedaan op de handschoenen en pads, worden er spier versterkende oefeningen gedaan en worden er stoottechnieken gedaan op de bokszakken.

Boksen is een vorm van HIIT-training (High Intensity Interval Training). Dit betekent dat je periodes van zeer intensief bewegen afwisselt met pauzes. Je uithoudingsvermogen gaat daardoor razendsnel vooruit. Niet alleen stoot of trap je tegen de zak, tussendoor doe je ook squats, planken, burpees en push ups.

Voor wie zijn de lessen bedoeld

De lessen zijn bedoeld voor iedereen die willen leren boksen en of aan lichaamsbeweging willen doen. Boksen is namelijk een van de beste trainingen voor het gehele lichaam, het verbeterd onder andere motoriek en het coördinatievermogen.

De bokslessen zijn zo opgebouwd dat ze bovendien toegankelijk zijn voor ieder niveau. Er doen zowel mannen als vrouwen mee in de les en is ook zeer geschikt om samen met je tienerzoon of -dochter te doen.

Parkinson BoXing

Speciaal voor mensen met Parkinson hebben we Parkinsons BoXing lessen. Boksen tegen Parkinson is een non-contact sport  ‘we stoten op de zak, pads en handschoenen maar nooit op elkaar’. De op boksen geïnspireerde trainingen zorgen ervoor dat je jezelf sterker voelt, meer energie hebt, sneller herstelt, je bent even geen patiënt. Parkinson boksen verbetert je kwaliteit van leven, je bouwt weer kracht, flexibiliteit en snelheid op.

Door te oefenen met onze gecertificeerde BoXing coach Ralph König, tevens fysiotherapeut, vecht je jezelf uit de vicieuze van de Parkinson cirkel, je begint jezelf beter en sterker te voelen en gaat beter functioneren. De trainingen hebben bewezen dat iedereen, op elk niveau van Parkinson, hun symptomen kan verminderen en een gezonder en gelukkiger leven kan leiden.

Waarom jij zou moeten boksen

  • Van boksen word je mentaal sterker
  • Boksen geeft je meer zelfvertrouwen
  • Boksen maakt je fysiek sterker
  • Boksen zorgt voor minder stress

Alle benodigdheden voor het boksen zoals handschoenen kunnen bij ons worden geleend. Uit oogpunt van hygiëne vragen we je wel om zelf je eigen binnenhandschoenen aan te schaffen.

Fitness

Wil je liever eerst op een minder intensief niveau willen starten met het verbeteren van je fitheid dan kun je starten met onze fitness en circuitlessen. Tijdens deze 60 minuten durende training worden oefeningen gedaan die de soepelheid van het lichaam verbeteren en belangrijke spiergroepen versterken.

Kosten

Voor actuele abonnementstarieven kun je kijken op onze tarievenpagina.

Voor aanmelden of informatie

Om je aan te melden of voor het verkrijgen van verdere informatie kun je ons mailen:  [email protected]Telefonisch is ons secretariaat bereikbaar op telefoonnummer: 0521 – 593484.

Je kunt natuurlijk ook vrijblijvend even binnenlopen.

Call Now Button