Percutane Needle Electrolyse (PNE®)


Percutane Needle Electrolyse (PNE®) is een innovatieve behandelmethode binnen de fysiotherapie voor chronische peesblessures en weefselherstel.

De PNE® behandeling

Percutaneous Needle Electrolysis is het onder echografie inbrengen vaPercutaneous Needle Electrolyse (PNE)n een acupunctuurnaald waardoor een gecontroleerde, directe, specifieke elektrische stroom wordt geleid. Dit geeft alleen in het gedegenereerde gebied waar het weefsel behandeld moet worden een elektrochemische reactie. Het heeft geweldige resultaten in het behandelen van peesontstekingen, spierblessures, ligamentproblemen en littekenweefsel.

De behandeling is altijd in combinatie met een specifiek fysiotherapeutisch oefenprogramma om de conditie van het weefsel te verbeteren. Gedurende de PNE behandelingen train je gemiddeld 2 maal per week. Tevens krijg je huiswerkoefeningen mee. Zonder een goed oefenprogramma heeft een PNE behandeling geen optimaal effect.

Wat zijn de voordelen van PNE

  • Hoge aantoonbare effectiviteit bij acute en chronische klachten
  • Lokale behandeling direct op het aangetaste weefsel, waardoor gezond weefsel niet wordt belast
  • Behandeling onder echografische controle
  • Goed combineerbaar met oefentherapie
  • Efficiënt en snel (3×3 seconden)
  • Kans op terugval of recidief is minimaal

De PNE® is een innovatieve behandeling die inmiddels bij topsporters en recreatieve sporters wordt toegepast (o.a. Real Madrid, Liverpool, Valencia, Boston Red Sox, PSV ).

Wordt PNE vergoed?

PNE is altijd onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. Het kost niets extra. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen voor behandelingen lees je in ons verwijzing en vergoeding overzicht.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of PNE een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Call Now Button