Revalidatie


Sportrevalidatie

Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Sport specifieke revalidatie, behandeling en begeleiding door onze collega’s Stephan Manden en Ralph König, zowel voor de recreatieve- als topsporter.

Zo zijn we met Fysioplus actief betrokken bij de voetbal en volleybal in Dwingeloo.

Voetbal: ( VV Dwingeloo)

sportrevalidatie

Iedere dinsdagavond, van 19.30 uur tot 20.30 uur, is er een inloopspreekuur op het voetbalveld in Dwingeloo. Stephan Manden en Ralp König geven hier voorlichting over voetbalblessures en ondersteunen trainers waar nodig op het gebied van preventie. Ook vinden er preventieve onderzoeken en behandeling plaats indien er blessures zijn, zowel voor de jeugd- als volwassenteams.

Indien kindspecifieke begeleiding nodig is zal kinderfysiotherapeut Monique Uneken de jongeren tot 18 jaar behandelen.

Volleybal: ( Wesseling-DOK-Dwingeloo)

Op donderdagavond, van 19.30-20.30 uur, is er een inloopspreekuur in de sporthal in Dwingeloo. Hier kan je bij Stephan Manden en Ralph König terecht voor preventie maar ook als je al een blessure hebt. Bij de jeugd worden er daarnaast sportspecifieke testen afgenomen voor o.a. kracht en conditie.

Revalidatie na een operatie

Orthopedisch chirurgen verrichten dagelijks honderden operaties aan de knie en heup. Bijvoorbeeld vanwege (sport)blessures, maar bij knie en heup gaat het ook vaak om het plaatsen van een prothese. We worden namelijk steeds ouder en dankzij een nieuwe heup of knie vaak ook langer actief en zelfredzaam. Het succes van een operatie valt of staat evenwel met de nabehandeling. Orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten hebben daarom de handen ineengeslagen en gezamenlijk een behandelplan opgesteld onder de naam OrthoXpert. Deze behandeling garandeert een effectieve revalidatie na een heup- of knieoperatie en wordt gegeven door alle fysiotherapeuten van Fysioplus.

Veel voorkomende operaties

  • Knieoperaties; hechten of reconstructie van de voorste- en/of achterste kruisbanden, meniscus, kniedistractie, plaatsen knieprothese
  • Heupoperaties: plaatsen van heupprothese

Behandeling

Het OrthoXpert behandelprogramma kent een duidelijke opbouw en begint soms al voor de operatie. De fysiotherapeut maakt gebruik van speciale test- en meetinstrumenten om de bewegingsmogelijkheden voor de operatie en tijdens de revalidatie vast te leggen. De verschillende stappen in de behandeling zijn zorgvuldig omschreven en staan vooraf vast. Op basis van de metingen en testen houden de fysiotherapeut en orthopedisch chirurg de vorderingen in de gaten en sturen waar nodig bij.

revalidatieOnder begeleiding van de fysiotherapeut werk je een tot enkele keren per week aan het herstel van de knie of heup. In de eerste fase is de behandeling individueel, daarna werk je in de oefenzaal met meerdere patiënten tegelijk. Daarbij volg je wel je persoonlijke programma, dat door de fysiotherapeut op maat is gemaakt. Na verloop van tijd merk je dat je steeds hogere eisen aan je lichaam kunt stellen. Afhankelijk van de aard van de operatie duurt een revalidatietraject na een heupoperatie 3 tot 4 maanden en na een knieoperatie 2 tot 9 maanden.

Goed om te weten:

  • OrthoXpert wordt exclusief aangeboden door fysiotherapiepraktijken die zijn aangesloten bij Fysiotopics; een landelijke organisatie van praktijken die gezamenlijk onderzoek (laten) doen naar nieuwe en effectieve behandelingsmethoden. Om het behandel resultaat inzichtelijk te krijgen, wordt de  de lichamelijke situatie voor de operatie in kaart gebracht doormiddel van vragenlijsten en fysieke testen. Dit testmoment wordt herhaald na 12 weken (bij een heup- en knieoperatie) en 26 weken (alleen na een knieoperatie). Via een app wordt dit behandel resultaat gedeeld met de orthopeed.
  • Deze behandeling wordt vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer hiervoor je polis.

Specifieke revalidatietrainingen:

Daarnaast hebben we specifieke revalidatietrainingen voor mensen met COPD, diabetes, hart- en longproblemen, fibromyalgie, CVA, diabetes en Parkinson.

Vergoeding

Omdat de ziektebeelden veelal als chronische ziekten worden aangemerkt, kan men veelal in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Op onze pagina verwijzing en vergoeding vind je hierover ook meer informatie.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of geriatrie fysiotherapie een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Call Now Button