Fysiotherapie


Het lichaam vormt één geheel van spieren, pezen, gewrichten en zenuwen waar we dagelijks op rekenen. We merken pas hoeveel we bewegen als ons lichaam even niet meer meewerkt. De fysiotherapeut zal u begeleiden bij acute-, langdurige- of terugkerende lichamelijke klachten zoals (sport)blessures, rug-, nek- en schouderklachten of bijvoorbeeld chronische aandoeningen of ouderdomsgerelateerde klachten. Behandelingen kunnen zowel in de praktijk op onze locaties in Diever en Dwingeloo als ook bij u thuis plaatsvinden. Met gespecialiseerde fysiotherapie voorkomt u dat uw klachten verergeren of terugkeren. De fysiotherapeut geeft advies, behandelt en begeleidt zodat u weer uw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren.

Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie, zo biedt Fysioplus naast algemene fysiotherapie:

Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van:

Naast individuele fysiotherapie behandelingen bieden wij ook groepstrainingen en revalidatie in groepsverband aan. Overleg samen met uw fysiotherapeut wat het beste binnen uw behandelplan past.

Alle fysiotherapeuten binnen Fysioplus zijn hoogopgeleid en ieder heeft zijn of haar eigen specialisatie(s). Ook werken wij nauw samen met andere zorgverleners, zoals specialisten (orthopeden, sportarts), huisartsen, podotherapeuten, diëtisten, logopedisten, bekkenfysiotherapeut en verpleegkundigen, zodat we u optimale zorg kunnen bieden.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Physiapp Physitrack

Tijdens de eerste afspraak bespreekt u in een intake uw klachten met de fysiotherapeut. De fysiotherapeut doet vervolgens onderzoek naar de klacht, waarna er samen met u een behandelplan wordt bepaald. Een onderdeel hiervan kan zijn dat u spierversterkende of mobiliserende oefeningen doet. Omdat het belangrijk is om de oefeningen juist uit te voeren kunnen we gebruik maken van E- Health middels  een speciaal ontwikkelde Physiapp, zodat de oefeningen ook thuis goed uitgevoerd kunnen worden. Zo werken we samen efficiënt aan uw herstel!

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De Fysioplus-praktijken staan midden in het Drentse dorp. In deze rustige, groene ‘ons-kent-ons’ omgeving staat onze deur open voor iedereen die baat heeft

bij gekwalificeerde fysiotherapie. Met toegankelijke behandelingen en daadkrachtige preventie-methoden dragen we actief bij aan de lichamelijke mobiliteit van mensen die nog lang in hun dorp willen wonen.  De praktijken van Fysioplus zijn PLUS-gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van zorgverzekeraars. Onze fysiotherapeuten hebben ieder hun eigen specialisme(n), waardoor we u gericht kunnen behandelen en u vrijwel voor iedere klacht bij ons terecht kunt.

Voor een afspraak voor fysiotherapie heeft u meestal geen verwijzing van een arts nodig. U kunt meteen een afspraak maken bij onze locaties in Diever en Dwingeloo.

Behandeling aan huis?

Bent u niet of minder mobiel, gaat het om de behandeling van uw baby of heeft u bijvoorbeeld een operatie gehad? Dan is het mogelijk om fysiotherapie aan huis te krijgen. Een aantal zorgverzekeraars verzoekt dan wel om een verwijzing van uw arts. Onze fysiotherapeuten komen graag bij u langs voor een behandeling aan huis. Voor de allerkleinsten en ouderen hebben we hiervoor speciaal opgeleide kinder- en geriatrie fysiotherapeuten.

Of tijdens uw vakantie?

Indien u tijdens uw vakantie klachten krijgt of u wenst uw “thuis”- behandeling voort te zetten dan is dat mogelijk. Bijvoorbeeld bij (chronische) klachten of na een operatie. Of u krijgt een acute blessure, denk aan een zweepslag, enkel verzwikking of spit? Of zijn er andere klachten waarvoor fysiotherapie gewenst is?

Fysioplus kan u helpen. U kunt indien nodig behandeld worden bij uw caravan, tent of accommodatie! Of u kunt terecht bij één van onze locaties in Diever of Dwingeloo.
Behandelingen kunnen éénmalig zijn of voor enkele dagen/weken of voor bij een langer verblijf van meerdere maanden. Contact en overdracht van of naar uw eigen huisarts of fysiotherapeut wordt allemaal door ons geregeld.

Het beëindigen of annuleren van uw vakantie of de vakantie doorbrengen met veel pijn of ongemak is dus niet meer nodig!Fysiotherapie op de camping

Fysioplus vind dat de mens centraal moet staan en daarom doen wij er alles aan om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Call Now Button