Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)


Maatwerk op het gebied van beweging, voeding en gedragsverandering om jouw gezondheidsdoelen te behalen, dat is waar het om gaat bij leefstijlcoaching; de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in de gemeente Westerveld.

Wat is de GLI?

De GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie, gericht op het behalen van gezondheidswinst voor mensen met een matig overgewicht. In het programma staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. De GLI is een programma van 2 jaar, waarbij de meeste contactmomenten plaatsvinden in het eerste jaar. Het aantal contactmomenten zal worden afgebouwd in het tweede jaar. De GLI wordt uitgevoerd door ervaren zorgverleners: een diëtist, leefstijlcoach en fysiotherapeut. De leefstijlcoach en fysiotherapeut zijn van Fysioplus Diever-Dwingeloo en de diëtist van diëtistenpraktijk Buurmeijer.

Wat doe je tijdens de GLI?

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Je start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar jouw huidige leefstijl en maakt samen met jou een plan om leefstijlverbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stel je samen met de fysiotherapeut een beweegplan op, zodat je meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar jouw huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe jij deze aanpassingen kan volhouden.

Wat is het doel van de GLI?

Het behalen van gezondheidswinst door middel van:
– Meer bewegen; aanzetten tot bewegen.
– Een gezonde voeding; het verminderen van de energie-inname, door een individueel passend dieet.
– Een blijvende aangepaste leefstijl = gedragsverandering.

Je kunt meedoen met de GLI wanneer:

– Je 18 jaar of ouder bent.
– Er sprake is van licht tot matig overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30 en daarnaast een verhoogd risico  op diabetes of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt, d.w.z. een BMI > 30).
– Je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken en je voor 100% wilt inzetten.

Praktische informatie

Vergoeding vanuit de basiszorgverzekering

Vanaf 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basiszorgverzekering: de individuele consulten uit het programma (leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut) en groepsbijeenkomsten worden betaald vanuit de basisverzekering. Het programma wordt dus volledig vergoed! Dat betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen. Uitein­delijk hangt het welslagen van het programma wel af van jouw inzet en motivatie. Uiteraard staan onze professionals klaar om jou hierbij te ondersteunen!

Declaratie en contracten

Dokter Drenthe heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Zij zorgen voor de financiële afhandeling met jouw zorgverzekeraar. De rekening zal rechtstreeks gedeclareerd worden bij jouw zorgverzekeraar. Jij ontvangt dus van ons geen rekening thuis!

Sport / beweeg abonnement

Bewegen is een zeer belangrijk onderdeel in het streven naar een actieve en gezonde leefstijl. Echter, bewegen of sporten wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze kosten dien je zelf te betalen. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan jouw coaches voor meer informatie! Fysioplus Diever-Dwingeloo biedt een gereduceerde prijs aan voor een sportabonnement (zie tarieven pagina) in combinatie met een GLI programma. De beweegcoach van de gemeente, ook betrokken bij de GLI, kan daarnaast samen met jou kijken naar een passend sportaanbod bij jou in de buurt.

Sinds september 2023 is het tevens mogelijk om met andere deelnemers wekelijks te sporten in Het Hart van Diever op de maandagavond van 19.00-20.00 uur. Hier wordt een kleine eigen bijdrage voor gevraagd. Indien er onvoldoende financiële middelen zijn kan er een beroep gedaan worden op het Volwassenfonds via de gemeente.

Ik wil meedoen, hoe werkt dat?

Ga in gesprek met jouw huisarts of medisch specialist

Bespreek ons programma met jouw huisarts. Hij/zij bepaalt of je voldoet aan de criteria om mee te mogen doen. Als je in aanmerking komt voor het programma, kan de huisarts jou doorverwijzen naar Gezond in Drenthe. Zij zorgen ervoor dat de verwijzing bij ons terecht komt. Wij nemen vervolgens contact met jou op om de intakegesprekken in te plannen. GLI Gecombineerde Leefstijl Interventie Westerveld! Tot snel!

De Gecombineerde Leefstijl Interventie in de gemeente Westerveld wordt uitgevoerd door:

Diëtistenpraktijk Buurmeijer                                                                          Fysioplus Diever

Call Now Button