Extended Scope therapie


De Extended Scope fysiotherapeut is geschoold in het beoordelen van (para)medische vraagstukken. Deze therapeut verwijst patiënten meer gericht door naar de tweede lijn voor een CT-scan, MRI en Röntgen of andere specialisten.

Waarom Extended Scope therapie?

De verwachting is dat Extended Scope fysiotherapeuten meer bevoegdheden krijgen op onderzoek en behandelmogelijkheden van het bewegingsapparaat. In landen zoals Canada, Engeland en Australië zijn deze bevoegdheden reeds doorgevoerd. Hierdoor wordt de zorg goedkoper en efficiënter ingericht.

Op dit moment is de benodigde wetswijziging nog niet doorgevoerd in Nederland. Wel kan een Extended Scope fysiotherapeut een onderbouwd advies aan de huisarts voorleggen. Dit advies heeft betrekking tot aanvullend onderzoek en doorverwijzing naar de tweede lijn.

MSc. Manueel therapeut Samantha Vinke van Fysioplus Diever-Dwingeloo heeft door het afronden van de opleiding ” Anderhalvelijnszorg; van kliExtended Scope therapienisch probleem naar succesvolle aanvraag” aan Breederode Hogeschool te Rotterdam de kennis in huis om in te spelen op de veranderingen in de zorg en mag zij zich Extended Scope Therapeut noemen. Samantha is aangesloten bij de Vereniging voor Extended Scope therapie (NVES); “Extended scope specialisten dragen bij aan een doelmatige diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat”.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze praktijk via het volgende nummer: 0521-593484 of stuur een e-mail naar [email protected]. We zijn je graag van dienst!

Call Now Button