Valpreventie trainingen


Valpreventie

Vallen kan voorkomen worden met een tijdige signalering van de risico’s en passende interventies. De specialisten (fysiotherapeut, POH, apotheker en huisarts) in het Medisch Centrum van Diever dragen hier allemaal hun steentje aan bij.

Door aan de slag te gaan met jouw conditie en door bijvoorbeeld zelf in huis aanpassingen te doen die een val kunnen voorkomen. In de cursus Vallen Verleden Tijd gaan we hiermee aan de slag.

Valrisicotest

Met de Valrisicotest kun je inschatten of je een laag, matig of hoog valrisico hebt.

valrisicotest

Blijkt uit de Valrisicotest dat er sprake is van een hoog valrisico dan wordt er een uitgebreide valanalyse uitgevoerd. De Valanalyse brengt alle oorzaken in kaart die zorgen voor een hoog valrisico. Met behulp van vragen en testjes als bijvoorbeeld ben je bang om te vallen, gebruik je veel medicijnen, zijn er oogproblemen of is er sprake van duizeligheid. Wanneer alles in kaart is gebracht geven wij advies op maat (zo kan het zijn dat de cursus Vallen Verleden Tijd wordt geadviseerd) en zo nodig verwijzen wij door naar een andere zorgverlener.

Voor meer informatie over valpreventie of aanmelding voor de cursus Vallen Verleden Tijd, stuur een mail aan [email protected] of bel met T: 0521-593484. Ook kun je gerust even langskomen op de praktijk in Diever, in het Medisch Centrum aan de Raadhuislaan 6.

Call Now Button