Sportfysiotherapie


Sportfysiotherapie is er op gericht om je (sportgerelateerde) klachten te behandelen, zodat je je sport weer tot op hoog niveau kan beoefenen of weer recreatief pijnvrij kan genieten en bewegen. Fysioplus Diever- Dwingeloo werkt nauw samen met orthopeden (OrthoXpert van Isala ziekenhuis Zwolle  en Meppel), sportartsen en andere eerstelijns paramedici als podotherapeut en diëtist. We bieden gespecialiseerde fysiotherapie voor zowel de topsporter als breedtesporter.

Blessures kunnen je sportplezier en prestaties behoorlijk in de weg staan. Heb je een (beginnende) blessure of keren je klachten steeds terug? Dan doet je er goed aan om eens een afspraak te maken bij een sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut weet wat er met het lichaam gebeurt tijdens en na het sporten, hoe je aan eventuele sportblessures komt en hoe je dit kunt voorkomen.

Fysiotherapie bij sportblessures

Als sporter wil je actief en vrij kunnen bewegen. Klachten en blessures kunnen je hierin flink beperken. Veel voorkomende sportblessures die tijdens of na het sporten ontstaan komen aan de volgende gewrichten veel voor:

 • Knie;
 • Enkel;
 • Heup;
 • Schouder;
 • Rug

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in sportklachten en hebben kennis van sport specifieke oefeningen om zo gericht aan je herstel te kunnen werken. Daarnaast begrijpen de sportfysiotherapeuten hoe belangrijk sport voor je kan zijn. De therapie zal zich niet alleen richten op het herstel van de blessures, maar de therapie kan ook bedoeld zijn om juist de lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn, zodat je niet alleen herstelt, maar ook sterker wordt.

sportfysiotherapieBehandeling bij sportgerelateerde klachten

De behandelingen zijn veelal gericht op het verbeteren van de spierkracht, vergroten van de bewegingsvrijheid van het gewricht en optimaliseren van de stabiliteit. Indien nodig maken we gebruik van echografie om eventueel letsel op te sporen en te diagnosticeren. Veelal zul je samen met je therapeut aan de slag gaan in de oefenzaal om je klacht te verminderen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we je voorzien van medical taping. Onze therapeuten werken nauw samen met diverse sportspecialisten, orthopeden, verenigingen en sportteams en begeleiden zowel amateur- als topsporters. Kortom, je bent bij ons in goede handen. Bij sportfysiotherapie richtten we ons tijdens de behandeling vaak op de volgende aspecten:

 • Snelheid;
 • Coördinatie;
 • Lenigheid;
 • Kracht;
 • Uithoudingsvermogen

Fysiotherapie bij pijn of blessure aan de knie

Veel voorkomende sportblessures zijn die van de knie. Wat we vooral bij de knieblessures zien zijn de pees- en bandproblemen, scheurtjes in de meniscus en een (gedeeltelijk) gescheurde kruisband. De klachten die je dan ervaart zijn:

 • Je hebt een dikke knie;
 • Je hebt pijn in je knie bij zowel bewegen als in een rustpositie;
 • Je knie niet meer goed kunnen strekken;
 • Je knie voelt instabiel;
 • Je kniegewricht voelt warm;
 • Je hebt een gevoel van door de knie te zakken tijdens lopen.

De sportfysiotherapeut kan beoordelen waardoor deze klachten worden veroorzaakt en wat je eraan kunt doen om te herstellen. Na een operatie aan de voorste kruisband kan de fysiotherapeut je begeleiden bij de revalidatie. Ook voorafgaand aan de operatie helpen wij je graag om zo fit en sterk mogelijk de operatie in te gaan. Dit bespoedigt je herstel.

Mocht je weer zover zijn met je revalidatie dat je weer mag trainen dan begeleid de sportfysiotherapeut je met sportspecifieke oefeningen zelfs tot op het veld. Samen met de fysiotherapeut kijkt u ook naar het voorkomen van een nieuwe blessure in de toekomst.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of (chronische) ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

De sportfysiotherapeut kan je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past. Hij kan je vertellen wát je kan doen en hóe je het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan je er daarbij ook begeleiden.

Het is prettig te weten dat de sportfysiotherapeut samenwerkt met andere (para)medici. Mocht je bijvoorbeeld ook naar een podotherapeut of diëtist willen, dan stemmen de sportfysiotherapeut, podotherapeut en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.

Sporters – advies en begeleiding

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het toerfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten?

Voor al deze vragen kun je  uitstekend terecht bij onze sportfysiotherapeut. Hij kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen en je vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.

Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke volleybalservice ‘iets’ in je schouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaak zwikt en vraag welke schoenen je het beste kunt dragen of welke brace je kunt gebruiken.

Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor aan de sportfysiotherapeut en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt. De sportfysiotherapeut heeft een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Hier pluk jij de vruchten van, want hij kan je weer doorverwijzen naar andere deskundigen, bijvoorbeeld een loopschoenenzaak, een diëtist, een masseur.

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding

Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut zorgt daarvoor.

Fysioplus begeleidt de sporter tot op het veld en het voorkomen van blessures is minstens zo belangrijk. Om blessures te voorkomen en vroegtijdig in te grijpen als er blessures ontstaan zijn wij 2x per week aanwezig op Sportcomplex de Hulsebosch in Dwingeloo.

Er is een inloopspreekuur op de maandag en donderdag van 19.30-20.30 uur op Sportcomplex de Hulsebosch in Dwingeloo.

Maak nu een afspraak

Maak snel een afspraak, zodat we samen kunnen kijken of fysiotherapie een oplossing biedt voor jouw problemen. Via het inschrijfformulier kun je direct een afspraak maken en vind je het telefoonnummer van de vestiging bij jou in de buurt. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen.

Call Now Button