voorkom vallen

Vallen kan grote invloed hebben op je kwaliteit van leven. Voorkomen dat je valt is daarom erg belangrijk, vooral als je een dagje ouder wordt. Dat begint met het herkennen van risico’s en wat je kunt doen om vallen te voorkomen.

Ben je onzeker met lopen of grijp je jezelf soms vast omdat je uit balans raakt? Dit zijn dé momenten om contact op te nemen met de fysiotherapeut.

Omdat de kans op vallen nog te vaak wordt onderschat, bestaan er steeds meer valpreventie-programma’s waar je leert hoe je de kans om te vallen vermindert of zelfs helemaal voorkomt. Er bestaan individuele en groepsprogramma’s. Afhankelijk van hoe je je voelt past daar een valpreventieprogramma bij. Individuele programma’s zijn 1-op-1 waarbij ook iemand bij jou thuis kan komen. Bij groepsprogramma’s train je in kleine groepen die niet alleen motiverend zijn, maar ook gezellig. Dit najaar organiseren wij weer een groepsprogramma “Vallen verleden tijd”. Je kunt je hiervoor al aanmelden.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op, via mail; [email protected], telefonisch; 0521-593484 of kom gerust langs op een van onze locaties.